ژئوسنتتیک ها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند و انواع مختلفی دارند. برای آنکه وظایف و کاربرد هر کدام را بشناسیم بهتر است به طور کامل با خصوصیات آن آشنا شویم. امروز در این مقاله قصد داریم شما را با ژئوسینتتیک کلی لاینر – جی سی ال GCL آشنا کنیم و ویژگی های آن را مورد بررسی قرار دهیم. جی سی ال مخفف لغات لایه های رسی ژئوسنتتیکی است که نوعی از ژئوکامپوزیت ها محسوب میشود.
این ماده از ترکیب چند گونه مواد ژئوسنتتیک و مصالح دیگر تولید میشود. هستهی اصلی این جی سی ال ها، بنتونیت یا رس است که توسط لایه های ژئوتکستایل و در برخی از موارد ژئوممبران تقویت میگردند. این ترکیب ها توسط سوزن کاری و یا چسب های شیمیایی بهم متصل میشوند.
ژئوسنتتیک کلی لاینر – جی سی ال GCL ها دسته از ژئوسنتتیک ها هستند که در واقع نوعی عایق بنتونیتی شناخته میشوند. جی سی ال ها معمولا در بین دو لایهی ژئوتکستایل قرار میگیرند. لایهی بنتونیتی موجود در جی سی ال ها سبب میشود که این مواد پس از تماس با آب به شدت متورم شده و نفوذ پذیری در سطوح را به کمترین مقدار خود میرساند. اتصال ژئوسنتتیک کلی لاینر – جی سی ال GCL ها بهم، به وسیلهی سیستم مکانیکی نیدل پانچ صورت میگیرد.
ژئوسنتتیک کلی لاینر – جی سی ال GCL در سازه های زیر زمینی مانند زباله درآوری، مخازن فاضلاب، مخازن ذخیره سازی آب و سازه های این چنینی و به طور کلی در جلوگیری از نفوذ آب به خوبی عمل میکند. جی سی ال ها ویژگی هایی همچون مقاومت در برابر شکستگی، انعطاف پذیری و قابلیت بالای جذب آب را دارند و از این رو به عنوان یکی از بهترین روش ها و مصالح در کار های مهندسی و مقابله با نفوذ آب در سازه های زیرزمینی کاربرد های بسیار دارند.
دارای خاصیت خود جوشی
دارای خاصیت چسبندگی بالا به بتن
دارای خاصیت خود ترمیمی
امکان نصب و بهره برداری مناسب از آن
امکان اجرا در شیب های تند به علت مقاومت برشی مناسب
دارای قابلیت نصب سریع و آسان برای پروژه های گوناگون
توانایی کنترل در برابر انبساط و انقباض
دارای مقاومت زیاد در برابر آب، گاز ها و رطوبت.
میتواند به عنوان لایهی محافظ ژئوممبران استفاده شود
استفاده از آن به عنوان لایه های ثانویه در پوشش کف
استفاده در لایه های ناتراوای جاذب آلودگی
با استفاده از این مواد میتوان غشاهای نفوذ ناپذیری را در برابر گاز ها و بخار ساخت
برای ذخیرهی مواد نفتی و مخازن سوخت ها میتواند به عنوان عایق ثانویه در نظر گرفته شود
آب بندی فونداسیون ساختمان ها و پی انواع سازه ها
استفاده از آنها در لندفیل ها و حفاظت محیط زیست
استفاده از این مواد در کف، دیواره ها و یا سد ها و همچنین مخزن های ذخیره آب و کانال ها
مهار ثانویهی استخر ها و مخازن سطحی
کاربرد در معادن، پروژه های ساختمانی و بزرگراه ها و نیز آب بندی تونل ها
آب بندی مخازن نفت و گاز
قابل نصب در مخازن شرب
مقاومت بالا در برابر صدمه های فیزیکی در هنگام نصب و حتی پس از آن
قابلیت نصب آسان و سریع بدون وجود لایهی محافظ
نصب کردن ژئوسنتتیک کلی لاینر – جی سی ال GCL ها نیازمند بستر سازی نیست اما این به آن معنی نیست که این مواد روی هر سطحی قابلیت نصب داشته باشند. سطح زیرین این مواد باید به خوبی دانه بندی شود و همچنین نیاز به مسطح سازی دارد. برای مسطح سازی نیاز است که تمامی مصالح اضافه مانند شاخ و برگ درختان، سنگ ها و عوارض طبیعی از محل جمع آوری شوند. در صورتی که خاک بستر نامناسب باشد آن را با خاک خوب دانه بندی شده و مناسب کار تعویض میکنیم. برای خروج آب باران و آب های عبوری نیز نیاز به لوله گذاری میباشد.
پس از نصب و پهن کردن لایه های جی سی ال و پوشش اطراف لوله های خروجی، روی آنها را با مقدار خاک مناسب پر میکنند تا مانع از برخورد ضربهی مستقیم به لایه ها توسط بیل و لودر مکانیکی شود.
نصب ژئوسنتتیک کلی لاینر – جی سی ال GCL وابسته به شرایط آب و هوایی نیست و میتوان در شرایط آب و هوایی مختلف نصب و اجرا شود. این ویژگی مصالح جی سی ال در صرفه جویی زمان و هزینه و همچنین مدیریت زمانی پروژه ها بسیار تاثیر گذار است.
به طور کلی مصالح ژئوسنتتیک کلی لاینر – جی سی ال GCL را در جهت کاهش نفوذ پذیری در حوضچه های نگهداری و نیز کانال های انتقال آب به کار میبرند. با توجه به اینکه پوشاندن روی جی سی ال ها ضروریست، معمولا این سازه های هیدرولیکی را با سطوح دیواره و کف خاکی در نظر میگیرند.
در مناطقی که سطح آب زیرزمینی آن ها بالا است همواره باید در عملیات ساختمان سازی، تمهیداتی در نظر بگیرند تا از ورود آب به پی و دیوار حائل و یا دیواره های کناری ساختمان ها جلوگیری به عمل آید. با در نظر گرفتن این نکته که اجرای سامانه های آب بند کننده معمولا در محیط های مرطوب انجام میشود، به همین علت در چنین محیط هایی امکان جوشکاری مصالح مانند ژئوممبران و یا اجرا کردن قشر های آب بند کننده روی سطح بتنی امکان پذیر نمیباشد. در این صورت استفاده از عایق بنتونیتی و یا ژئوسینتتیک کلی لاینر – جی سی ال GCL میتواند یک راهکار موثر باشد.
در این شرایط حتما رس موجود در جی سی ال ها نباید قبل از بهره برداری در معرض رطوبت قرار گیرند زیرا در این صورت به طور نامحدود متورم میشود. بنابراین در این موارد بهتر است از جی سی ال های تولید شده به روش سوزن کاری استفاده شود.
نگهداری از این مواد باید در بستر صاف و محیط های خشک صورت بگیرد.
جی سی ال ها باید در محیط های سرپوشیده قرار بگیرند و برای جلوگیری از تاثیر رطوبت بر آنها بهتر است از پلاستیک های دو لایه بر روی رول ها استفاده شود.
برای جا به جایی رول های جی سی ال، جرثقیل و یا بیل مکانیکی 3 تنی نیاز است.
همپوشانی ژئوسنتتیک کلی لاینر – جی سی ال GCL ها باید به عرض 30 سانتی متر بوده و در محل همپوشانی، پودر بنتونیت ریخته شود.
آب بندی اطراف لوله ها و همچنین لوله های تاسیساتی به کمک چسب بنتونیت انجام میشود.
سخن پایانی
ایران کوتینگ یکی از برترین شرکت های خدمات ژئوسنتتیک در ایران است که با بیش از 10 سال تجربه، خدمات با کیفیت و مقرون به صرفه ای را به مشتریان خود ارائه می دهد. ایران کوتینگ در زمینه اجرای ژئوسنتتیک کلی لاینر، خدمات زیر را ارائه می دهد:
ایران کوتینگ از مواد و تجهیزات با کیفیت بالا استفاده می کند و توسط تیمی از متخصصان مجرب اداره می شود. ایران کوتینگ به دنبال ارائه بهترین خدمات ژئوسنتتیک کلی لاینر به مشتریان خود است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات ژئوسنتتیک کلی لاینر ایران کوتینگ، لطفاً ابا ما تماس بگیرید.
منابع:
https://istasazeh-co.com/
https://iranlaye.com/
https://geokhanjani.com/
به کمک احتیاج دارید؟
یا سوالی دارید؟
ساعت تماس
شنبه تا پنج شنبه
09:00 صبح – 08:00 شب
جمعه ها
09:00 صبح – 02:00 بعد از ظهر