به دنبال مقاوم سازی فلزات هستید؟ می خواهید هزینه های تعمیر و نگهداری تجهیزات خود را به حداقل برسانید؟ پیشنهاد ما استفاده از پوشش های ضد خوردگی است. این پوشش ها مقاوم در برابر انواع خورنده ها نظیر اکسیژن، هیدروژن، دی اکسید کربن و غیره می باشند. اگر به دنبال ایمنی هستید و نمی دانید پوشش های ضد خوردگی چیست پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. ما به معرفی پوشش های ضد خوردگی و به خصوص معرفی پوشش های پلیمری ضد خوردگی می پردازیم.
برای اجرای انواع پوشش های صنعتی و اجرای کفپوش ورزشی با کارشناسان ایران کوتینگ در ارتباط باشید.
شماره مستقیم : 02634510161
بسیاری از مواد از جمله انواع اسید ها، نمک ها و حلال ها به تنهایی و یا در ترکیب با یکدیگر باعث خوردگی و آسیب می شوند. از آنجایی که ما با طیف گسترده ای از مواد خورنده در تماس هستیم پس طبیعی است برای مقابله با آنان از پوشش های مختلف ضد خوردگی استفاده کنیم.
انواع مختلف این عایق ها شامل موارد زیر می شود:
با توجه به شرایط کاربر و لحاظ کردن فاکتور های مختلف می توان از هر کدام از این پوشش ها استفاده کرد. انتخاب پوشش ها بر اساس تجربه و شناخت ماهیت مواد و ویژگی های پوشش ها است.
در انتخاب عایق های ضد خوردگی به موارد زیر توجه کنید:
پوشش های پلیمری ((Polymer coating یکی از پر مصرف ترین پوشش های موجود است این نوع پوشش نسبت به پوشش های فلزی و سرامیکی بر روی طیف وسیع تری از سطوح اعمال می شوند.
تقریبا می توان گفت برای تمام سطوح و حتی کامپوزیت ها می توان از آن استفاده کرد. به طور کلی ما می توانیم هر نوع ماده ای را به عنوان پوشش بر روی ماده دیگر اعمال کنیم ماده زیرین به عنوان زیر لایه معرفی می شود.
پوشش های معدنی بهتر است بر روی زیرلایه های فلزی و پلیمری اعمال شود و پوشش های فلزی معمولا بر روی زیر لایه های معدنی، فلزی و پلیمری استفاده می شوند اما پوشش های پلیمری ضد خوردگی کاملا متفاوت هستند. این پوشش ها را می توانید روی هر چیزی اعمال کنید. بر روی هر نوع زیر لایه و حتی زیر لایه های کامپوزیتی قابل اجرا است.
الزامات عملکردی پوشش های پلیمری ضد خوردگی متفاوت از ماده پلیمری ساخته می شود. دو عملکرد اصلی در پوشش های پلیمری داریم: تزئینی و حفاظتی. عملکرد تزئینی به شکل ظاهری زیر لایه پوشش داده شده مربوط می شود. و تا حد زیادی واسطه به ظاهر پوشش است.
این موضوع شامل براقی و بازتاب پخشی، ناهمواری سطح، درک رنگ، توانایی پوشاندن و پنهان کردن، شفافیت و تمیزی و… می شود. عملکرد حفاظتی شامل میزان حفاظت پوشش از زیر لایه در برابر عوامل بیرونی مانند نور، رطوبت، هوا، قارچ، باکتری، خاک، مواد شیمیایی، ساینده های مکانیکی و… می شود.
مسئله بعدی در پوشش های پلیمری ضد خوردگی بحث رفتارهای عملکردی است. با گسترش تحقیقات پوشش های عملکردی با خواص بسیار شگفت انگیز روانه باز شده اند.
این خواص شامل خاصیت خود تمیز شوندگی، ضد باکتری، ضد خزه و… می شود.از مزیت های پوشش های عملکردی این است که با مقادیر کمی از ماده سطح وسیعی را می توان بدون افت کیفیت در استحکام و مقاومت پوشش داد.
پوشش های پلیمری ضد خوردگی در صنایع نفت و شیمیایی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. پوشش های ضد خوردگی می توانند سطح زیرین خود را برای مدت طولانی از شرایط دمایی و خورنده ها حفظ کنند. پوشش های ضد خوردگی را به دو دسته تقسیم می کنند:
که شامل زیر مجموعه های پوشش های کامپوزیتی، GRVE، GRP و پوشش های لاستیکی یا رابر لاین می شود. پوشش های ترموست انعطاف پذیری بالایی به سطح می دهند.
پوشش های ترموپلاستیک بر پایه پلی الفین، پلیمرهای کلرینه شده، فلوروپلیمرها و آلیاژهای خاص پلاستیکی تولید می شوند.
در ادامه بیشتر با مدل های پلیمری آشنا می شویم.
یکی از انواع پوشش های پلیمری ضد خوردگی پوشش های فلوئور پلیمر می باشد. این پوشش دارای مقاومت بسیار بالایی است. پوشش های پلیمری فلوئور نسبت به سایر پوشش ها تحمل بیشتری در برابر دما از خود نشان می دهند. آن ها می توانند تا دمای حدود 260 درجه از خود مقاومت نشان دهند.
از مزیت های این نوع پوشش این است که برای اجرا می توانید از روش پاششی استفاده کنید و یا اینکه به صورت یک ورق روی سطح چسبانده شوند. در برخی موارد می توان آن را به صورت تیوب و برای مواردی مانند مخازن اسید و یا وان های مورد نیاز برای آبکاری استفاده کرد.
نوع دیگر از پوشش های پلیمری شامل پوشش های پلیمری سقفی می شود. این پوشش ها به منظور جلوگیری از نفوذ عوامل جوی و نوری به سطح زیر لایه مورد استفاده قرار می گیرند.
پوشش های پلیمری سقفی بر پایه های گوناگونی تولید می شوند. از پوشش های پرکاربرد و پرمصرف پوشش های اکریلیکی، کفپوش پلی یورتان و آکریلات ها می باشند. این پوشش ها را بعد از آماده سازی سطح و اعمال پرایمر می توانید در ضخامت های 2 تا 4 میلی متری اجرا کنید.
پوشش های اکریلیک بیشترین کاربرد را در عایق بام دارند. از این رو با رنگ های سفید تولید می شوند و هدف از اعمال آن ها آب بندی کامل سقف است.
پوشش های سقفی را می توان به دو روش دستی و پاششی بر روی سطح مورد نظر اجرا کرد. بعد از زدن پرایمر بر روی سقف، پوشش های سقف نهایی می توانند ضخامت کار را بهبود بدهند از طرفی باعث بهبود خواص مکانیکی نیز می شوند. پوشش های اکریلیک دارای مقاومت مکانیکی نسبتا بالایی هستند.
پوشش های پلیمری ضد خوردگی از نوع پوشش های پلیمری سقفی بر پایه پلی یورتان دارای مقاومت محیطی بالایی هستند. این نوع از پوشش ها نسبت به پوشش های سقفی اکریلیک دارای طول عمر بیشتری نیز هستند.
دلیل طول عمر این پوشش ها وجود ساختار های متراکم تر و مقاوم تر پوشش های پلی یورتان و پلی یورتان های آلیفاتیک می باشد. لازم به ذکر است که پوشش های پلی یورتان خواص مکانیکی بالاتری نسبت به پوشش های اکریلیک از خود نشان می دهند.
ورود و ظهور مواد نانو به صنایع مختلف باعث تحول عظیم در آن ها شد. ذرات نانو گامی انقلابی در راستای تولید مواد صنعتی با کیفیت تر و دارای خواص مکانیکی بهتر بود. افزودن درصد کمی از افزودنی های نانویی باعث تولید نانوکامپوزیت های زمینه پلیمری با خواص مضاعف و شگفت انگیز شد.
پوشش های نانوکامپوزیتی به صورت گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و کاربرهای آنان روز به روز بیشتر می شود. صنایع خودرو و صنایع پوشش پلیمری بیشترین مصرف نانو کامپوزیت های زمینه پلیمری را دارند.
اگرچه در ایران شیب ورود صنعت نانو به صنایع مختلف کمی ملایم تر از شیب جهانی است اما ما شاهد استفاده از پوشش های نانو کامپوزیت در صنایع خودرو، صنایع ساختمان و حوزه های نفت و گاز هستیم. پوشش های نانو با وجود ضخامت بسیار کمی که دارند خواص مکانیکی و حفاظتی بیشتری را از خود نشان می دهند.
اضافه کردن نانو مواد سبب بهبود خواص پوشش های پلیمری ضد خوردگی می شود. کفپوش های اپوکسی نانو کامپوزیتی و کفپوش های پلی یورتان نانو کامپوزیت جدیدترین محصولات در حوزه کفپوش می باشند.
کاربرهای اصلی پوشش های پلیمری ضد خوردگی را می توان در موارد زیر بیان کرد:
از پوشش های پلیمری بیشتر برای حفاظت و زیبایی استفاده می شود. عوامل گوناگونی وجود دارد که باعث تغییر طول عمر این پوشش ها می شود. این عوامل شامل موارد زیر می شود:
از آنجایی که همیشه عوامل آسیب زننده وجود دارد ما باید محصولی را خریداری کنیک که دارای بیشترین مقاومت باشد. می توان در طراحی پوشش های عملکردی با قابلیت های ویژه را در دستور کار قرار داد. ویژگی هایی مانند خواص خود ترمیم شوندگی بسیار می تواند این پوشش ها را بهبود ببخشد و عملکرد بهتری را به آنان بدهد.
همچنین میتوانید بخوانید: هرآنچه در مورد آستری اپوکسی اکسید آهن باید بدانید.
سخن آخر
پوشش های پلیمری ضد خوردگی نقش مهمی در کنترل خوردگی ایفا می کنند این پوشش ها می توانند خسارت های ناشی از عوامل مختلف را به حداقل برسانند از این رو استفاده از پوشش های ضد خوردگی باعث کاهش هزینه ها می شود. این پوشش ها بر روی زمینه های مختلفی قابل اعمال است از این رو به راحتی می توان در صنایع مختلف از آن استفاده کرد.ایرا
به کمک احتیاج دارید؟
یا سوالی دارید؟
ساعت تماس
شنبه تا پنج شنبه
09:00 صبح – 08:00 شب
جمعه ها
09:00 صبح – 02:00 بعد از ظهر